Hur Man Rengör En Elektrisk Rakapparat

Skruva helt enkelt av huvudet, släng det använda bladet i papperskorgen (kanske insvept i lite toalettpapper för att förhindra olyckor). Den här har ett relativt “mild” huvud, vilket betyder att det är mindre sannolikt att orsaka irritation—bra för killar med känslig hud. Säkerhetsrakblad är kanske cent vardera när du köper i bulk. Du kommer aldrig att tveka att kasta dem efter en enda användning, vilket innebär att du bara använder de vassaste, renaste bladen varje gång. Om ditt ansiktshår är så långt att du inte ens kan kalla det stubb längre, är chansen stor att du måste trimma det innan du kan raka av det.

Shaver intitle:how

Som nybörjare måste du förstå att hårstrån hårdnar när de växer, och om de är våta tenderar de att vara mjuka. Därför bör du, innan du börjar raka dig, försöka tvätta ansiktet ordentligt. Ditt skägg kommer att mjukna som ett resultat av att du använder varmt vatten, en varm dusch eller en varm ansiktshandduk, vilket gör det enklare att raka rent. Men om du inte har tid att ta en dusch, blöt en tvättlapp med varmt vatten och håll den mot stubben ett tag. När du är klar föreslår vi att du applicerar någon kind av förrakning (dvs. rakolja) i ansiktet. Produkter som rakolja hjälper faktiskt folierakapparaten i rakningsprocessen genom att tillåta mjukare rörelser samtidigt som eventuella rakbrännskador hålls until ett minimum. Efter rengöring av din rakhyvel är det viktigt att smörja den för att säkerställa smidig drift.

Se till att din rakapparat inte är ansluten until någon elektrisk källa före rengöring. Döda hudceller, oljor och lurande bakterier kan hitta in i skrymslen och vrårna på din rakapparat, vilket leder till dålig prestanda och hygienproblem.

Raka Din Käke Och Området Runt Halsen

Detsamma gäller för att använda en folierakapparat med kräm eller gel. Även om nybörjare borde dra mest nytta av dessa tips, tror jag att erfarna användare av elektriska rakapparater kommer att hitta några användbara informationsbitar här också.

Vi rekommenderar normalt att du försiktigt drar i huden för en tätare, slätare yta för rakapparatens huvud att glida över. Detta hjälper korta eller lågt liggande hår att stå mer upprätt och bli lättare för rakapparaten att klippa. Folierakapparater kräver en något annorlunda rörelse när det gäller rakning jämfört med roterande elektriska rakapparater. Vårt rådgivningsteam satte ihop de fyra stegen för att uppnå en nära rakning med en folierakapparat och tekniken för att göra det. Mellan alternativen för en roterande eller folie elektrisk rakapparat och sedan kassettrakhyvlar också, kan allt bli lite förvirrande om vilken typ av rakapparat som ska användas. Folie elektriska rakapparater erbjuder de närmaste rakar, är lättare att underhålla och kommer ofta med sina egna självrengörande system för att spara tid beneath dina grooming rutiner. Ingen av dem är bättre än den andra males roterande elektriska rakapparater är för dem med regelbunden till tuff hud, med tjockare, grövre hår som inte rakar sig varje dag.

Hur Man Rakar Sig Med En Elektrisk Rakapparat

Om bladet har rengjorts ordentligt är det dags att sanera huvudet. Du kan applicera en specialdesignad rengöringsspray för att sanera dina rakapparathuvuden och använda dessa produkter enligt instruktionerna på etiketten. Om du använder rakkräm eller gel, är det ganska uteslutet att knacka eller borsta hårstråna eftersom rakhuvudet kommer att fyllas med lödder. I den här guiden ska jag visa dig hur du manuellt rengör din rakapparat, vare sig den är roterande eller folie, i bara några snabba och enkla steg (med detaljerade bilder plus en video).

Följ dem om du inte vill vara killen som dyker upp på jobbet med bitar av toalettpapper fast i ansiktet. Oavsett om du vill ligga steget före ett vikande hårfäste eller om du är… Exakt hur du rakar dig beror på vilken del av din hud du arbetar på, males den gyllene regeln är att du inte skyndar dig. Oavsett rakhyvel bästa rakapparat du använder, kom ihåg att förbereda, använda rätt teknik och göra eftervård för att uppnå bästa möjliga irritationsfria rakning. En rutin före rakning är ganska okomplicerad, oavsett din rakhyveltyp. När jag först fick min Freebird FlexSeries blev jag så exalterad över att prova den och brydde mig inte om en rutin före rakning.

Om du märker några missade hårstrån, fortsätt bara och raka dessa områden igen enligt samma teknik. Du kanske inser att du hade fel om riktningen för hårväxt i ett litet område, i vilket fall du kan justera din riktning.

Rosta nu din städade kompis och förbered dig på att möta varje rakning som en mästare. Återigen måste jag betona att det är väldigt viktigt att inte blanda skär- och kamparen. Sätt ihop kammarna, bladen och hållarringarna igen i omvänd ordning. Se until att låsa hållarna, vanligtvis genom att vrida dem medurs. En gång i månaden eller så skulle det vara en bra idé att rengöra varje par skärare och kammar individuellt. Om du äger en Braun-rakapparat, så använder den troligen en så kallad kassett. Anledningen bakom detta är helt enkelt att fånga fler hårstrån effektivt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *